La Tortuga Poruga

  • de 0 a 11 anys
  • Activitat artística i Dinàmica de grup
  • Canvi climàtic, Ciutadania compromesa, Creativitat, art i ciència, Natura, Reciclatge i residus, i Sostenibilitat
  • Proposta educativa Menjar Canvia el món

Descripció

Personatge de l’eix d’animació “La Xef pota verda”  de la proposta educativa Menjar Canvia el Món vinculat al Repte Col·lectiu #Alnatural. Aquesta tortuga migradora acompanyarà als infants durant les seves aventures.

Objectius

  • Introduir el repte col·lectiu #Alnatural de forma divertida i vivencial.
  • Comprendre la problemàtica que planteja la Tortuga Poruga.
  • Estimular la participació del repte.

Llegeix el desenvolupament de l'activitat

Disposeu del pòster de presentació del personatge de la Tortuga. A partir d’aquest, podeu introduir “la nova espècie” que donarà lloc al treball del repte col·lectiu #Alnatural a través de les propostes següents:

 

Proposta 1: La carta

Aquesta proposta es basa en el fet que els nostres infants troben al seu espai una carta o àudio explicant que ha fet una nova amiga, però no sap quina espècie d’animal és i ens anima a endevinar la seva procedència.

A la carta adjuntarem dues imatges, una imatge hauria de ser d’una silueta d’ampolla per fer-ho més difícil i una segona imatge clara d’una ampolla. També es pot retallar una imatge gran de l’ampolla i reconstruir-la com un puzle comentant les parts per veure si ho endevinen.

 

Proposta 2: Petit joc d’aconseguir

En aquesta proposta es desenvolupa una miqueta més la carta i no només la tortuga no sap quina espècie és la seva amiga sinó que també aquesta amb una onada s’ha trencat i l’hem de reconstruir, per això haurem de buscar les parts de l’ampolla per la nostra entitat.

 

Model de carta /missatge

Hola petits i grans amics i amigues! Ja estic per aquí novament, la vostra amiga Tortuga Poruga.

Voleu saber una cosa, ahir estava nadant pel meu magnífic oceà i vaig descobrir a una nova amiga. Vaig estar una bona estona intentant parlar amb ella, però es veu que és molt vergonyosa perquè no va dir res de res … Em vaig quedar una miqueta trista. Crec que si aprenc més coses d’ella, podré fer que sigui amiga meva. El que el va sorprendre d’ella és que deu ser una espècie perillosa com els taurons per a mi perquè les altres amigues meves no volien acostar a ella. M’ajudeu??? “

Edat de 0 a 11 anys
Temàtica Canvi climàtic, Ciutadania compromesa, Creativitat, art i ciència, Natura, Reciclatge i residus, i Sostenibilitat
Tipus Activitat artística i Dinàmica de grup
Projecte Proposta educativa Menjar Canvia el món
Espai
Autoria Fundesplai
Llicència Reconeixement – No Comercial – Compartir Igual (by-nc-sa)

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai