La foscor i la llum

  • de 3 a 8 anys
  • Experiment científic
  • Creativitat, art i ciència

Descripció

Parlem de la llum i els seus efectes amb els infants amb una activitat científica molt senzilla però que segur que els cridarà l’atenció.

Objectius

– Descobrir els misteris de la llum

– Desenvolupar la vessant científica

– Experimentar amb la llum i la foscor

Llegeix el desenvolupament de l'activitat

PRESENTACIÓ

Aquesta activitat està pensada per als infants més petits, a partir de 3 anys. La idea és que comencin a aprendre els aspectes més bàsics de la llum i la foscor.

Parlem als infants de la llum. Preguntem què pensen què és. Què és la foscor? Podem fer foscor en aquesta habitació? Veuríem alguna cosa?…

DESENVOLUPAMENT

Proposem fer fosca l’habitació, si no fos possible mirem de fer un muntatge amb robes negres per tal que els infants puguin experimentar què és la manca de llum. Distingim les coses que hi ha a l’habitació?

Donem, als nens, diferents llanternes. Una d’aquestes llanternes hauria d’estar tapada amb una cartolina negra foradada de tal forma que només sortís un raig molt prim de llum.

Deixem que els nens i nenes del grup enfoquin els objectes de l’habitació amb aquestes llanternes. Què veuen?

Ara demanem als infants que converteixin la llum blanca o groga que fa la llanterna en una llum de colors (verd, blau, vermell…). Deixem, a l’abast dels infants, diferents materials perquè els provin: pintures, papers de seda, cel·lofana… Enfoquem els objectes de l’habitació i observem el que passa.

Mirem de tenir objectes verds i vermells i veure què passa si els enfoquem amb la llum vermella i verda respectivament.

Amb aquesta activitat tan senzilla podrem fer que els infants descobreixin com actua la llum i els colors.

Edat de 3 a 8 anys
Temàtica Creativitat, art i ciència
Tipus Experiment científic
Espai Interior
Autoria Fundesplai
Llicència Reconeixement – No Comercial – Compartir Igual (by-nc-sa)

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai