Globus informatius

  • de 8 a 99 anys
  • Dinàmica de grup
  • Amistat i convivència i Diversitat i interculturalitat

Descripció

Una dinàmica divertida i que permet conèixer als companys i companyes d’un nou grup. Una dinàmica de coneixença ideal per començar a saber què agrada als infants i joves.

Objectius

  • Conèixer als companys i companyes
  • Endevinar els gustos de la resta de companys i companyes
  • Treballar la psicomotricitat fina

Llegeix el desenvolupament de l'activitat

Material: Per fer aquesta dinàmica es necessitaran fulls, llapis o bolis i globus.

La dinàmica consisteix en escriure en el paper una petita presentació de cadascú però que ha de ser anònima. Aquesta presentació inclourà també altra informació que podeu acordar, per exemple lloc de residència, nombre de germans/es, mascotes, menjar preferit… Una vegada cada infant tingui escrita la seva descripció se li entregarà un globus desinflat en el que hauran d’introduir aquesta presentació enrotllada. Quan ja estigui enrotllada, només caldrà inflar el globus i fer-ne el nus.

Una vegada tots els infants tinguin el globus inflat amb la presentació dins, serà el moment de fer-los volar i passar-los entre ells i elles, de tal manera que quedin tots barrejats i no se sàpiga on és el de cadascú. Quan la persona que dinamitzi digui, cada infant haurà de quedar-se amb un d’aquests globus, i tot seguit s’hauran de petar per tal de poder extreure el missatge que hi ha al seu interior. (Atenció! Si tenim algun infant al qual li pot molestar molt el so dels globus petant-se, se li poden proporcionar uns cascos d’aïllament perquè no ho passi malament). Quan cada infant tingui el paper a la mà es farà una rotllana, cadascú llegirà el paper que té i dirà en veu alta a qui creu que pertany aquell paper.

Aquesta pot ser una manera amena i divertida de donar-nos a conèixer i que els companys i companyes aprenguin més coses sobre nosaltres.

Pots consultar més dinàmiques de coneixença a l’entrada del blog del món escolar: 15 dinàmiques per començar el curs amb bon peu

Edat de 8 a 99 anys
Temàtica Amistat i convivència i Diversitat i interculturalitat
Tipus Dinàmica de grup
Espai Interior
Autoria Fundesplai
Llicència Reconeixement – No Comercial – Compartir Igual (by-nc-sa)

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai