Geometria comestible

  • de 7 a 99 anys
  • Experiment científic
  • Alimentació i Creativitat, art i ciència

Descripció

La geometria a vegades pot ser una mica pesada, però… i si la fem comestible? Et proposem una activitat per treballar la geometria de forma divertida.

Objectius

– Aprendre conceptes de geometria

– Desenvolupar la psicomotricitat fina

– Desenvolupar el pensament lògic-matemàtic

Llegeix el desenvolupament de l'activitat

Si vols que els nens i nenes aprenguin geometria d’una forma més divertida (i així segur que no s’obliden del que han après), et proposem que ho facis amb la “geometria comestible”.

Material

– Escuradents

– Grans de raïm

– Gerds

– Nabius

– Grills de mandarina

– Olives

 

En definitiva, necessitaràs qualsevol aliment que es pugui punxar fàcilment amb un escuradents i que permeti que s’aguanti.

Desenvolupament

La idea és la de proposar als nens i nenes que creïn diverses formes geomètriques a través d’aquest material que se’ls proporciona.

Es pot adaptar molt fàcilment al nivell dels i les participants, proposant primer formes amb dues dimensions i anar-ho complicant fins a tres dimensions.

Una vegada les formes estiguin creades, deixarem que els infants mengin la seva creació, fent-la així efímera i comestible.

Una activitat molt senzilla però molt divertida!

 

Edat de 7 a 99 anys
Temàtica Alimentació i Creativitat, art i ciència
Tipus Experiment científic
Espai Interior
Autoria Fundesplai
Llicència Reconeixement – No Comercial – Compartir Igual (by-nc-sa)

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai