Fotodenúncia

  • de 3 a 99 anys
  • Audiovisual i Gimcana
  • Ciutadania compromesa, Consum responsable, Reciclatge i residus, i Sostenibilitat
  • Proposta Educativa B612

Descripció

Aquesta activitat servirà per prendre consciència de com està el nostre barri i per denunciar els punts on s’acumulen més deixalles inapropiadament. Aprofitem les tecnologies per fer sentir la nostra veu.

Objectius

• Reflexionar sobre les conseqüències de les nostres accions al nostre entorn.
• Fer servir la tecnologia com a mitjà de comunicació al servei d’accions de millora col·lectives.
• Fomentar una actitud més crítica i activa per aconseguir entorns més sostenibles.

Llegeix el desenvolupament de l'activitat

Us agrada el vostre entorn, el vostre poble, barri o carrer? Us agradaria que fos una mica més agradable i verd? Penseu que som respectuosos/es amb els espais que ens envolten o pel contrari creieu que algunes accions humanes tenen un impacte negatiu cap al nostre entorn?

Segur que quan veieu llocs en mal estat, situacions o accions no respectuoses amb el vostre entorn heu volgut passar a l’acció per millorar-les. A vegades les solucions són complexes, però sempre podem contribuir amb alguna petita acció. I si comenceu per denunciar-ho per prendre’n més consciència? I si aprofiteu les tecnologies per fer-ho?

Amb aquesta activitat us convidem a observar el vostre entorn i a actuar, perquè la gent prengui consciència de la importància de cuidar i respectar els espais.

L’activitat consisteix a fotografiar tot allò que no us agradi del que us envolta per poder fer difondre les imatges, és a dir fer una “foto denúncia”. Les podeu enviar a diferents mitjans de comunicació, com la premsa escrita o canals per fer-ne difusió.

El resultat podria ajudar a la conscienciació sobre l’estat del barri i estimuli la participació activa dels habitants en vers aquestes problemàtiques.

 

Observacions

Per descarregar l’activitat feu clic aquí.

Edat de 3 a 99 anys
Temàtica Ciutadania compromesa, Consum responsable, Reciclatge i residus, i Sostenibilitat
Tipus Audiovisual i Gimcana
Projecte Proposta Educativa B612
Espai Exterior
Autoria Fundesplai - 7 i TRIA
Llicència Reconeixement – No Comercial – Compartir Igual (by-nc-sa)

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai