Els cibercorresponsals

  • de 12 a 17 anys
  • Aprenentatge i servei
  • Ciutadania compromesa
  • Proposta educativa Barrinem

Descripció

És un projecte impulsat per la Plataforma de Organizaciones de Infancia per promoure la participació, sensibilització i opinió dels adolescents a favor dels Drets de la Infància, utilitzant les tecnologies de la informació i la comunicació.

Objectius

– Aprendre a reflexionar i a construir-se una opinió pròpia sobre els Drets dels Infants.

– Desenvolupar actituds i habilitats per participar activament a la societat.

– Relacionar-se bé amb altres joves, sentir-se escoltats i obtenir un reconeixement personal, amb el suport de les TIC.

Llegeix el desenvolupament de l'activitat

PRESENTACIÓ

Amb aquesta experiència, els nois i noies analitzen i reflexionen sobre fets diversos, es posicionen i divulguen les seves reflexions i propostes, practicant una ciutadania activa, reflexiva i compromesa amb la seva comunitat. Per tant, es tracta d’un projecte que encaixa bé amb la proposta educativa d’enguany.

L’ACTIVITAT

Preparació: Els nois i noies reben informació i formació sobre la finalitat d’aquest projecte, la figura del cibercorresponsal, les activitats que es realitzaran durant el curs, el funcionament, els recursos necessaris i el calendari de treball. Al mateix temps, els monitors reben una formació per dinamitzar aquest projecte.

Posada en marxa: La feina de cibercorresponsal es desenvolupa en tres etapes:

– Exploració: Tria dels temes que es treballaran, participació en grups de discussió, consulta a experts, creació d’una opinió pròpia, tallers de periodisme digital.
-Reacció: Manifestació de les opinions i reflexions utilitzant el web del projecte, amb articles, reproducció de notícies, fotografies, debats… de manera que s’intercanvien reflexions i propostes amb altres joves i es crea una comunitat virtual.
– Acció: Sensibilització i mobilització de l’entorn més enllà del web si els nois i noies, a banda de denunciar i opinar, s’animen a fer alguna cosa concreta. Si aquesta etapa arriba a succeir, aquesta experiència es converteix en una pràctica excel·lent d’aprenentatge servei.

Hi haurà la possibilitat de que alguns dels seus articles, noticies i opinions siguin seleccionats per a ser publicats al diari.

Consulteu el document adjunt al material per saber tot el que cal per participar d’aquesta iniciativa.

Edat de 12 a 17 anys
Temàtica Ciutadania compromesa
Tipus Aprenentatge i servei
Projecte Proposta educativa Barrinem
Espai Interior
Autoria Fundesplai
Llicència Reconeixement – No Comercial – Compartir Igual (by-nc-sa)

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai