El nus humà

  • de 8 a 99 anys
  • Dinàmica de grup
  • Amistat i convivència

Descripció

Una bona manera de conèixer els companys i companyes del grup és donant les mans. Serem capaços de desfer el nus que creem amb les mans sense deixar-nos anar?

Objectius

– Agafar confiança amb els companys i companyes

– Treballar en equip

– Prendre decisions

Llegeix el desenvolupament de l'activitat

PRESENTACIÓ

Amb aquesta dinàmica pretenem que els infants i joves siguin capaços de desfer un nus que han creat amb les seves pròpies mans. És una bona manera de fer que tinguin una primera presa de contacte entre ells i siguin capaços/es de comunicar-se i prendre decisions conjuntament.

L’ACTIVITAT

– Demanarem al grup que facin una rotllana i que estirin els braços posant les mans al centre.

– A continuació els farem tancar els ulls i els demanarem que agafin dues mans a l’atzar.

– Quan tothom les tingui agafades els farem obrir els ulls i hauran de veure com es mouen per tal de desfer el nus, això sí, no es poden deixar anar de les mans!

Caldrà doncs que es comuniquin entre ells/es per veure quins moviments fan per poder-se desfer. Potser cal que algú es giri, o que passi per sobre o sota els braços d’algú altre…

Més versions

Es pot fer més complicat si per exemple demanem que no parlin per desfer el nus, o que només poden parlar 2 persones, o que algunes tinguin els ulls tancats…

Provem-ho!

Edat de 8 a 99 anys
Temàtica Amistat i convivència
Tipus Dinàmica de grup
Espai Interior
Autoria Fundesplai
Llicència Reconeixement – No Comercial – Compartir Igual (by-nc-sa)

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai