El millor plat de l'hort

  • de 6 a 99 anys
  • Activitat de natura i Recepta
  • Alimentació, Consum responsable, Hort, i Sostenibilitat
  • Proposta educativa Menjar Canvia el món

Descripció

I ara només cal que ens ho mengem! Quines verdures més bones que hem cultivat! Organitzarem un taller de cuina amb els productes del nostre hort. Podem fer amanides, salses, guisats, truites, arrossos,…

Objectius

  • Donar ús a les fruites i verdures conreades al nostre hort.
  • Fomentar la creativitat culinària.
  • Descobrir nous gustos i textures.
  • Afavorir l’autoconsum.
  • Afavorir el consum d’hortalisses i fruites.
  • Sensibilitzar sobre l’alimentació saludable i sostenible.

Llegeix el desenvolupament de l'activitat

Quan arribi l’època de la recol·lecta de les fruites i verdures del nostre hort, organitzarem un taller de cuina amb els infants del nostre grup. Podem fer cuina cooperativa, o per equips o fins i tot en format “concurs” tipus MASTERCHEF.

Distribuirem els nens i nenes en petits grups. En primer lloc, hauran de fer un llistat de les fruites i verdures que ja estan a punt per ser recol·lectades i inventar una recepta que contingui aquests ingredients.

També podem buscar receptes en guies especialitzades per a inspirar-nos. Podeu consultar l’article: 25 llibres de receptes per cuinar amb els nens i nenes. També podem demanar ajuda a les famílies perquè aportin idees de receptes.

En funció de l’edat dels infants, podem centrar-nos en plats freds com amanides, elaboracions crudiveganes que no necessiten foc o facilitar les eines i les mesures de seguretat necessàries per a fer receptes més elaborades.

El concurs de cuina haurà de tenir diferents categories per a garantir que tots els grups són guanyadors (p.ex: al plat més original, al més divertit, al més elaborat, el més saludable, el més colorit, el més ràpid, el més lent, el que ha embrutat més la cuina, etc.).

Després, només quedarà tastar tots els plats i gaudir dels sabors i les textures de les nostres hortalisses!

MÉS INFORMACIÓ

Aquesta activitat forma part de la proposta educativa MENJAR CANVIA EL MÓN i queda recollida en la nostra guia pràctica de l’hort ecològic i educatiu on podràs seguir, pas a pas, com crear un hort.

També podeu consultar aquests enllaços per trobar la inspiració:

Edat de 6 a 99 anys
Temàtica Alimentació, Consum responsable, Hort, i Sostenibilitat
Tipus Activitat de natura i Recepta
Projecte Proposta educativa Menjar Canvia el món
Espai Interior
Autoria Fundesplai
Llicència Reconeixement – No Comercial – Compartir Igual (by-nc-sa)

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai