De samarreta a bosseta

  • de 3 a 99 anys
  • Activitat artística
  • Canvi climàtic, Ciutadania compromesa, Consum responsable, Creativitat, art i ciència, Reciclatge i residus, i Sostenibilitat
  • Proposta educativa Menjar Canvia el món

Descripció

Activitat plàstica que consisteix a transformar una samarreta vella o que se’ns hagi quedat petita, en una bosseta per guardar el menjar, anar a buscar el pa o portar les joguines. Prova-ho, queden espectaculars!

Objectius

  • Posar en pràctica la “R” de reutilitzar.
  • Donar valor als objectes i allargar la seva vida útil.
  • Promoure hàbits de consum sostenible.

Llegeix el desenvolupament de l'activitat

Les bosses del pa o les bossetes del berenar han caigut en desús. Per exemple: el plàstic i el paper són les formes més habituals de recollir el pa en els forns i supermercats. Fins i tot apareixen nous materials que sota l’etiqueta de “bosses ecològiques i 100% reciclables” desbanquen alternatives més sostenibles.  Si tenim en compte que el pa és un aliment bàsic i quotidià en la nostra dieta podem albirar la quantitat de residus que generem i que podríem evitar amb un petit gest: tornar a la bossa de tela.

L’activitat consisteix en allargar la vida útil d’una samarreta vella o petita en un nou objecte molt útil i quotidià: una bosseta de roba amb la que podrem desar l’esmorzar, el berenar, la fruita i fins i tot anar a comprar el pa.

Un gest senzill i actiu per reduir els residus i estendre la cultura de la sostenibilitat.

Aquí us deixem el vídeo pas a pas. Ah i no necessitarem cosir!

Edat de 3 a 99 anys
Temàtica Canvi climàtic, Ciutadania compromesa, Consum responsable, Creativitat, art i ciència, Reciclatge i residus, i Sostenibilitat
Tipus Activitat artística
Projecte Proposta educativa Menjar Canvia el món
Espai
Autoria Fundesplai
Llicència Reconeixement – No Comercial – Compartir Igual (by-nc-sa)

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai