Construïm un vitrall de colors

  • de 3 a 8 anys
  • Activitat artística
  • Creativitat, art i ciència

Descripció

Amb la construcció d’un vitrall de colors, els més petits i petites podran experimentar amb la llum, la foscor i els colors.

Objectius

– Desenvolupar la psicomotricitat fina

– Prendre consciència de per on passa la llum

– Participar del treball en equip

Llegeix el desenvolupament de l'activitat

PRESENTACIÓ

Proposem que facis un vitrall amb els infants més petits i petites que els permeti descobrir la màgia de la llum i els colors.

Si volem aconseguir una habitació plena de llums de colors només hem de posar paper de cel·lofana sobre els vidres de la nostra finestra, i el sol quan entri produirà un efecte lluminós molt maco.

DESENVOLUPAMENT

Proposem també fer un fris d’ una ciutat per decorar una paret de la sala, o millor una finestra. Aquest fris contindrà la silueta de molts edificis diferents: alts, baixos, quadrats, rectangulars, arrodonits, allargats… Simbòlicament, cada edifici serà “la casa” d’un o dos infants, i tindrà una o dues finestres que s’han de decorar amb vitralls (papers de cel·lofana de colors).

Per fer l’efecte de vitralls, caldrà donar la volta al mural i enganxar els papers de cel·lofana de colors pel darrere, o bé, tenir trossos de cartolina negres retallades per dintre amb formes geomètriques (o d’un altre color) que encaixin amb els forats de les finestres. També podem tapar la resta de finestra amb teles opaques.

MATERIAL

– Paper de cel·lofana de colors

– Cartolines negres

– Paper per fer el mural

– Cola

– Finestra

– Teles negres

Edat de 3 a 8 anys
Temàtica Creativitat, art i ciència
Tipus Activitat artística
Espai Interior
Autoria Fundesplai
Llicència Reconeixement – No Comercial – Compartir Igual (by-nc-sa)

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai