Biodansa

  • de 12 a 17 anys
  • Activitat artística
  • Creativitat, art i ciència
  • Proposta educativa Compartir

Descripció

La biodansa com a expressió corporal i harmònica. Una activitat d’expressió corporal pensada per ser lliures.

Objectius

– Conèixer en què consisteix la biodansa

– Conèixer i prendre consciència del cos i les possibilitats

– Relacionar-se amb la resta de companys/es a través de la dansa

Llegeix el desenvolupament de l'activitat

INFORMACIÓ

Entenem les dinàmiques de Biodansa com a una expressió harmònica de la música i la persona. És una manera de connectar amb nosaltres mateixos i adonar-nos del que ens envolta a través de la dansa de cadascú. La que cadascú porta dins.

DESENVOLUPAMENT

Amb aquesta activitat és important tenir en compte els límits a nivell de respecte entre participants, si algú no vol ser tocat, abraçat cal respectar-ho i és important verbalitzar aquest tema.

Dinàmica de la música i la transmissió de l’afecte:

– Abraçades: sona la música i els/les joves segueixen el ritme com volen, donant voltes de forma desordenada per la sala. Quan para la música, s’abracen un segons amb la persona que tenen més a prop. És important identificar les sensacions que els provoca.

– Mirades: s’asseuen els i les joves en parelles, un davant de l’altre- Sona una melodia. Durant tota la melodia s’han d’estar mirant els ulls. No poden deixar de mirar-se als ulls i no poden parlar. Això és molt important perquè els servirà després per expressar què han sentit mentre escoltaven la música i no es deixaven de mirar: incomoditat? harmonia? timidesa? vergonya? tranquil·litat?…

– Seguir les mans: les parelles es col·loquen un davant de l’altre. Amb una altra melodia es fa l’exercici d’intentar fer amb les mans enganxades pels palmells una dansa conjunta. Primer mitja cançó amb els ulls oberts i després amb els ulls tancats. Quan s’acaba la cançó, les parelles reflexionen sobre quan els ha estat més fàcil seguir al company/a, si ha estat conjunt o algú dominava…

– Donar i rebre: es fa una pinya entre tot el grup. S’abracen tots i anem seguint amb els ulls tancats, el so d’una música relaxant. Servirà per a un unir al grup emocionalment.

Edat de 12 a 17 anys
Temàtica Creativitat, art i ciència
Tipus Activitat artística
Projecte Proposta educativa Compartir
Espai Interior
Autoria Fundesplai
Llicència Reconeixement – No Comercial – Compartir Igual (by-nc-sa)

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai