Berenar de bojos

  • de 3 a 8 anys
  • Aprenentatge i servei i Dinàmica de grup
  • Amistat i convivència i Consum responsable
  • Proposta educativa Eureka!

Descripció

Aquesta activitat proposa realitzar un gran berenar de famílies, infants i educadors a tall de cloenda de trimestre, de curs, d’activitat etc.

Objectius

– Reforçar hàbits d’higiene abans, durant i després de cuinar i menjar.

– Desenvolupar habilitats i destreses per l’ús d’estris de cuina.

– Gaudir de l’activitat grupar i amb les famílies.

Llegeix el desenvolupament de l'activitat

1. APRENDRE A FER PASTISSOS

El menjar i la cuina són pols importants d’atracció per als infants, especialment les llaminadures i els menjars propis d’una festa com la que volem preparar.

Malauradament, molts nens i nenes tendeixen al consum de llaminadures industrials, que sovint tenen un percentatge molt alt de sucre i greixos animals.

Però els infants poden aprendre a fer alguns berenars “especials” o de festa, no exclusivament dolços, que representaran també una alternativa a les llaminadures més habituals.

La proposta és fer pastissos de diferent complexitat segons l’edat dels nens i nenes.

Procurem, però, que l’activitat de cuina estigui impregnada d’autenticitat: bates, estris de cuina reals i arrenglerats, taules davantal…

Introduir l’APS a infants de 3 i 4 anys

Aquesta activitat de cuina serveix per introduir la metodologia de l’ APS en el grup d’infants més petits. Serà només això, una introducció, que no acabarà d’ acomplir totes les característiques d’ una experiència d’APS, però s’aproparà bastant.

La part d’APRENENTATGE la formaran tot allò que tingui a veure amb la realització de la recepta.

La part de SERVEI la lligarem amb la finalitat del berenar, que és convidar a les famílies i compartir amb elles la tarda.

Com amb qualsevol altre experiència d’APS és interessant conèixer per part dels monitors la metodologia i les seves característiques per fer una bona aplicació.

2. DECORAR LA SALA I PREPARAR EL BERENAR

Si fem un berenar amb els pares i mares, que serà tota una festa, hem de posar la sala a punt.

Podem decorar la sala de moltes maneres, però és més important posar l’accent en el berenar mateix (taules ben parades, flors, plats i gots ben col·locats, música ambiental…), que no pas en detalls accessoris (serpentines, globus…).

3. EL BERENAR AMB LES FAMÍLIES

El berenar amb les famílies ha de ser un berenar especial per a tothom. Ha de ser una estona distesa entre famílies, infants i monitors, però no caòtica.

Podem organitza-ho de manera que amb el grup hàgim preparat la trobada de manera que cada nen/a rebi a la seva família i tingui la tasca de fer-los de “guia” acompanyar-los en la presentació i en el berenar.

Els monitors/es han de garantir que tots els nens/es tindran un familiar que vingui a la festa si els pares no poden.

 

Edat de 3 a 8 anys
Temàtica Amistat i convivència i Consum responsable
Tipus Aprenentatge i servei i Dinàmica de grup
Projecte Proposta educativa Eureka!
Espai Interior
Autoria Fundesplai
Llicència Reconeixement – No Comercial – Compartir Igual (by-nc-sa)

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai