Art botànic

  • de 8 a 16 anys
  • Activitat artística
  • Creativitat, art i ciència, Natura, i Sostenibilitat
  • Proposta educativa Camins i Proposta educativa Menjar Canvia el món

Descripció

Us animem a convertir-vos en artistes botànics creant les vostres peces d’art i utilitzant diferents tècniques artístiques on les expressions de la natura siguin les protagonistes!

Objectius

  • Experimentar amb els recursos i materials del medi natural que ens envolten
  • Connectar amb la natura a través de l’expressió artística

Llegeix el desenvolupament de l'activitat

Valoració

Sabíeu que les flors i fulles caigudes dels arbres o arbustos es poden conservar tant de temps com vulguem si les premsem i les deixem assecar?

Per deixar assecar les flors i fulles que no s’hagin assecat del tot, podreu crear una premsa de fulles i flors feta amb dues fustes de la mateixa mida, a les quals haurem fet 4 forats amb una barrina als extrems per poder-hi passar 4 rosques i tancar-les amb 4 palometes. Com si fos un entrepà, entre les dues fustes hi col·locarem dues làmines de paper de forn on prèviament haurem col·locat les fulles o flor que volem assecar. Esperarem uns dies i ja tindrem les flors i fulles disponibles per utilitzar en els nostres quadres o collages, etc. Si ho preferiu també ho podeu fer col·locant un objecte pesant al damunt del paper de forn.

Per estampar fulles, flors o fruits que hàgiu trobat pel terra del camp o bosc, podeu impregnar de pintura o tint natural, d’alguna verdura bullida que deixi anar color com el cas de la mandarina, espinacs, etc. i, com si fossin segells o tampons, pressioneu-los contra un cartó, paper, cartolina, pedra, fusta o tela perquè hi quedi l’empremta marcada.

Si decidiu tenyir peces de roba, podreu fer-ho amb pells de ceba, etc. Poseu a bullir aigua i afegiu-hi vinagre i sal (Per cada litre d’aigua necessitareu 3 cullerades de sal i 3 de vinagre) Aboqueu l’element que hàgiu triat per tenyir i deixeu infusionar. Submergiu una peça de roba clara durant 30-60 minuts i deixeu assecar. Aconseguireu originals i naturals tints per a la vostra roba!

Material:

Per premsar fulles i flors necessitareu: 2 fustes, 1 barrina, 4 rosques, 4 palometes i paper de forn. O si ho preferiu un objecte pesant per aixafar les flors i fulles que haureu embolcallat amb paper de forn o de diari.

Pels tints necessiteu aigua, olla, restes d’aliments que tenyeixin i que després es puguin menjar.

Edat de 8 a 16 anys
Temàtica Creativitat, art i ciència, Natura, i Sostenibilitat
Tipus Activitat artística
Projecte Proposta educativa Camins i Proposta educativa Menjar Canvia el món
Espai Exterior
Autoria Fundesplai - 7 i TRIA
Llicència Reconeixement – No Comercial – Compartir Igual (by-nc-sa)

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai