Amb uns altres ulls

  • de 12 a 17 anys
  • Dinàmica de grup
  • Consum responsable
  • Proposta educativa Viure Somriure

Descripció

La publicitat pot ser molt enganyosa, i que els infants aprenguin a discernir entre allò real i el que no és molt important.

Objectius

– Prendre decisions raonades i respectar les dels altres

– Analitzar la informació que reben

– Saber discernir entre missatges reals i positius dels que són enganyosos.

Llegeix el desenvolupament de l'activitat

INTRODUCCIÓ

Avui dia, tenim missatges publicitaris per tot arreu, televisió, ràdio, internet, al carrer… Un bombardeig constant que arriba pels cinc sentits i que cal controlar. Sense una actitud crítica davant la publicitat, és difícil arribar a ser persones autònomes i saludables.

Presentem una activitat per donar eines i estratègies als nois i noies perquè siguin capaços/es de veure amb uns altres ulls els anuncis.

DESENVOLUPAMENT

Posarem diferents anuncis publicitatris i demanarem que l’analitzin i diguin què hi veuen i com ho fan. A partir d’aquests anuncis veurem què es vol explicar, si n’hi ha que fan servir recursos poc ètics, alguns més agressius, altres que no criden gens l’atenció…

També ens podem dividir en grups i que cada un analitzi un anunci d’un format diferent (ràdio, premsa escrita, televisó, internet, tanques publicitàries…). Caldrà que n’analitzin diferents elements com l’eslògan, la música, l’argument, colors, lletres, persones que hi surten…) Demanarem que es fixin si allò que veuen està embolcallat d’enganys i si hi ha missatges amagats.

Posteriorment, ho posarem tots en comú per poder-ne parlar amb la resta de companys/es i compartir les sensacions.

 

Podem anar més enllà i demanar que cada grup dissenyi un anunci, el prepari i si cal el gravi. Potser ens cal més d’una sessió. La idea és que facin anuncis que no intentin manipular.

 

Edat de 12 a 17 anys
Temàtica Consum responsable
Tipus Dinàmica de grup
Projecte Proposta educativa Viure Somriure
Espai Interior
Autoria Fundesplai
Llicència Reconeixement – No Comercial – Compartir Igual (by-nc-sa)

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai