Les formacions sobre la guia d’activitats educatives i l’escape room digital seran de 09.00 h a 12.00 h a la seu de Fundesplai, i es repartiran en tres torns horaris. 

Les formacions sobre la guia d’activitats educatives i l’escape room digital seran de 09.00 h a 12.00 h a la seu de Fundesplai, i es repartiran en tres torns horaris.

L’alimentació saludable i sostenible és una palanca de canvi. Amb aquesta premissa treballa el projecte EUKI “Parem Taula pel Clima”, compartit amb les entitats Umanotera d’Eslovènia i Fifty-Fifty de Grècia.

Fruit d’aquesta aliança, les tres entitats han elaborat una guia educativa i un escape room digital interactiu on es proposen activitats relacionades amb la temàtica per a infants i adolescents. Ambdós materials descriuen les activitats pas a pas amb l’objectiu de ser una inspiració, especialment, per a educadors en entorns formals, no formals i informals. També es dirigeix a qualsevol persona, organització o organisme governamental interessada en el vincle entre l’alimentació i el canvi climàtic. 

1652187193498 01

La guia, a més, inclou propostes d’activitats amb tota la informació necessària: objectiu, edat recomanada, materials necessaris, etc. No obstant això, es recomana adaptar les activitats al context i les necessitats de cada grup de nens, àmbit educatiu i regió. La finalitat d’aquest conjunt d’eines és fomentar l’adopció de mesures de sensibilització al voltant d’aliments sostenibles en entorns educatius i promoure la participació dels infants i joves en la cura del medi ambient

Tots els materials es regeixen sota set principis bàsics: prioritzar el consum de productes d’origen vegetal, escollir aliments produïts en agricultura orgànica o biodinàmica, acabar amb el malbaratament, consumir menjar de temporada, comprar aliments produïts el més a prop possible i de la manera més justa possible, evitar al màxim els envasos i prioritzar els productes frescos davant els processats.

Activitat pertanyent al projecte EUKI “Parem Taula Pel Clima”.

Aquest projecte rep suport del Ministeri Federal d’Afers Econòmics i Acció Climàtica de la Iniciativa Europea pel Clima (EUKI).

Subscriu-te al Canal Esplai i rep cada 15 dies actualitat, recursos educatius, i continguts relacionats amb els nostres projectes i serveis.

He llegit i accepto la política de privacitat

SEGUEIX-NOS!

Subscriu-te i rebràs regularment notícies, recursos educatius i continguts relacionats amb els nostres projectes i serveis de Fundesplai!

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai