El dietista-nutricionista i divulgador va oferir una xerrada a Fundesplai sobre publicitat, l’alimentació i la infància. Recupera el vídeo de la conferència en aquest enllaç.
- El dietista-nutricionista i divulgador va oferir una xerrada a la seu de Fundesplai per tractar qüestions relacionades amb la publicitat, l’alimentació i la infància.
- Recupera el vídeo de la conferència en aquest enllaç.
«Regular la publicitat és un dret de la infància», així de contundent es va mostrar el dietista-nutricionista i divulgador Aitor Sánchez durant la seva conferència «Publicitat, alimentació i infància», celebrada dimarts 18 d’octubre, a la seu de Fundesplai.
Durant la seva intervenció, el dietista-nutricionista va repassar diversos aspectes de la història de la publicitat, fent especial èmfasi en com la publicitat de productes poc saludables (galetes o cereals ensucrats) ha aconseguit incidir en les decisions alimentàries de la petita infància.
Sánchez també es va mostrar molt crític amb certs «influencers» que publiciten, de forma implícita, aliments poc saludables al seu públic: «si fas publicitat sense avisar no només estàs enganyant, sinó que estàs cometent una il·legalitat».
Imatge: Aitor Sánchez durant la conferència «Publicitat, alimentació i infància». Fundesplai.
Una conferència marcada pel protagonisme dels infants i joves
La segona part de l’acte va comptar amb una dinàmica de preguntes a Aitor Sánchez plantejades per infants i joves. Entre les respostes destacades, Aitor Sánchez va aportar trucs per poder detectar la publicitat enganyosa: «quan ens presenten un producte bonic que fa miracles, ens hem de començar a fer preguntes i veure si, realment és saludable o no. Si ens parlen de galetes que milloren la digestió o de iogurts que enforteixen les defenses, qüestionem-nos-ho».
Imatge: Aitor Sánchez durant la conferència «Publicitat, alimentació i infància». Fundesplai.
Per finalitzar l’acte, Aitor Sánchez va recollir els punts clau de la seva intervenció, centrada en desmitificar la publicitat alimentària i en ser crítics amb la desinformació que contenen molts envasos: «la publicitat ens fa creure que cal menjar aliments especials, i no és així. El menjar de tota la vida és el que importa».
Activitat pertanyent al projecte EUKI “Parem Taula Pel Clima”.
Aquest projecte rep suport de la Iniciativa Climàtica Europea (EUKI) del Ministeri Federal d’Afers Econòmics i Acció Climàtica del Govern d’Alemanya.