Per formar-se en recursos pedagògics sobre educació en alimentació saludable i sostenible.

Més de 500 monitores i monitors del temps educatiu del migdia de Fundesplai que treballen en centre educatius arreu de Catalunya han participat en una trobada aquest dissabte 8 d’octubre de 2022 a Centre Esplai (El Prat de Llobregat) per participar en diferents tallers i activitats que han girat al voltant de l’educació per a una alimentació sostenible i saludable, l’eix pedagògic de Fundesplai per aquest curs 2022-23. 

Trobada Monitors

Entre els tallers, han destacat el de la lluita contra el malbaratament alimentari als menjadors escolars, el de conèixer la diversitat de llavors que es poden plantar en un hort o un receptari perquè infants i joves aprenguin a fer menús per reaprofitar els aliments. També s’han fet formacions orientades a l’educació emocional, la convivència, la diversitat i la participació dels infants i joves.

Monitores i monitors també han pogut visitar la innovadora exposició de 1.500 m2 “Menja. Actua. Impacta”, situada a la seu de Fundesplai, que aborda els reptes del nostre sistema alimentari actual (el consum de proximitat i l’agricultura sostenible i de temporada, el sobre envasat de plàstics, el malbaratament alimentari, els ultraprocessats i la reducció de la proteïna animal).

Salut i canvi climàtic a les escoles: lluitar contra el malbaratament

Aquest 2022-23 els equips de Fundesplai que treballen a les escoles, els esplais, les cases de colònies i altres espais educatius se centren en “Stop Malbaratament”, un eix educatiu per promoure la lluita contra el malbaratament alimentari que s’emmarca en la proposta educativa “Menjar Canvia el Món” que Fundesplai està impulsant els cursos 2021-22 i aquest 2022-23 per promoure l’alimentació sostenible i saludable.

Els equips educatius sensibilitzaran a infants i joves sobre aquest problema als menjadors escolars a través d’incorporar nous hàbits i amb tot un seguit d’activitats dinamitzades com tallers, xerrades, etc. sobre consum responsable, aprofitament alimentari, receptes per optimitzar el menjar, etc.

Subscriu-te al Canal Esplai i rep cada 15 dies actualitat, recursos educatius, i continguts relacionats amb els nostres projectes i serveis.

He llegit i accepto la política de privacitat

SEGUEIX-NOS!

Subscriu-te i rebràs regularment notícies, recursos educatius i continguts relacionats amb els nostres projectes i serveis de Fundesplai!

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai