El nou Centre d’Estudis de Fundesplai, inaugurat al novembre de 2021, ha estat seleccionat pels Premis FAD (Foment de les Arts i el Disseny) 2022 en l’apartat d’Arquitectura. L’equipament de Fundesplai és obra dels arquitectes Carlos Ferrater i Núria Ayala, d’OAB– Office of Architecture in Barcelona, i ha realitzat el projecte d’OAB l’equip de Patrimoni de Fundesplai en la modalitat de Project Manager.

Centre Estudis FAD

Aquest equipament dedicat a la formació ocupa una superfície de 1.400 m2 i inclou 14 aules, sales de treball i una espectacular àgora ovalada amb capacitat per a 100 persones. L’edifici és d’una sola planta i les aules es disposen a banda i banda d’un ampli passadís central que culmina en l’esmentada àgora. Destaca pel disseny d’espais oberts que permeten una gran lluminositat i la combinació de materials com l’acer, el formigó i les fustes.

El Centre d’Estudis forma part de l’ampliació de la seu de Fundesplai que l’entitat va inaugurar al novembre de 2021. Els altres equipaments que es van inaugurar van ser l’ampliació de l’Alberg de Centre Esplai i el nou espai multifuncional, que acull l’exposició Menja. Actua. Impacta. Des de la seva posada en marxa, ja està acollint nombrosos cursos adreçats a joves, formacions de grau superior així com diferents trobades i actes com la recent reunió de responsables de museus internacionals FORMS o el Fòrum de Drets Digitals.

En total, aquest any s’han presentat 542 obres als Premis FAD, 434 corresponents als Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme, 75 als Premis FAD de Pensament i Crítica i 33 als Premis FAD Internacionals. D’aquestes, el jurat ha escollit 27 projectes finalistes i n’ha seleccionat 68 més, entre les quals el Centre d’Estudis, que es podran veure a l’exposició «El millor disseny de l’any».

Subscriu-te al Canal Esplai i rep cada 15 dies actualitat, recursos educatius, i continguts relacionats amb els nostres projectes i serveis.

He llegit i accepto la política de privacitat

SEGUEIX-NOS!

Subscriu-te i rebràs regularment notícies, recursos educatius i continguts relacionats amb els nostres projectes i serveis de Fundesplai!

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai