La gran celebració anual de Fundesplai va servir per iniciar la campanya de colònies i casals d’estiu. Enguany es preveu incrementar les beques un 25% i oferir 80.000 places.

La gran celebració anual de Fundesplai va servir per iniciar la campanya de colònies i casals d’estiu. Enguany es preveu incrementar les beques un 25% i oferir 80.000 places.

festaesplai video

Des de Fundesplai vam tornar ha organitzar presencialment, després de dos anys, Festa Esplai, el gran esdeveniment de l’entitat que va acollir milers d’infants, joves, monitors i monitores i famílies de tot Catalunya. Aquest 2022 hem celebrat la 34a edició de Festa Esplai i va servir per donar el tret de sortida a la campanya d’estiu de colònies, casals, campaments i vacances en família de Fundesplai i cloure el curs d’esplais i escoles.

Després de dos anys de no poder fer-se per la pandèmia, aquest cop es va tornar a celebrar al Parc Nou, del Prat de Llobregat, on milers de persones van gaudir de més de 50 activitats lúdiques i educatives per a totes les edats. A més, enguany hem estrenat logo i amb el lema “Fem possible un món millor“.

La Festa Esplai va buscar que tots els infants, joves, famílies, monitors/es, etc. es convertissin en activistes dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a través de les activitats lúdiques on, mentre es divertien, també podien aprendre a protegir la natura, conèixer millor la biodiversitat, desenvolupar el seu esperit crític i comprometre’s amb la convivència i la sostenibilitat.

En aquest sentit, va destacar l’acte institucional en el qual es van exemplificar les accions fetes per a infants i joves per fer possible un món millor, especialment aquelles relacionades amb la cultura de la pau. L’acte, conduït per Nadia Ghulam, activista per la pau, refugiada del conflicte afganès i educadora social a Fundesplai; va comptar amb la participació de diferents infants que van plantar llavors per la pau.

També van prendre part en l’acte Violant Cervera, Consellera de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya; Roger Torrent, Conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat; Pilar Eslava, Tinenta d’Alcalde de l’Àrea d’Educació i Cultura de l’Ajuntament del Prat; i Josep Gassó, president de Fundesplai, entre altres autoritats.

En els parlaments, Ghulam va fer una crida per la pau i va recordar els conflictes oberts que comprometen el benestar de tantes persones, especialment dels infants, arreu del món. Gassó va recollir les reflexions de Nadia Ghulam i va expressar: “Tenim el compromís d’anar regant i cuidant els valors necessaris perquè la pau creixi a través de la nostra tasca en l’educació en el lleure”.

Per la seva banda, Eslava va ressaltar: “Aquesta festa és la guinda de moltíssimes activitats que es fan en el dia a dia des dels esplais, els campaments, les colònies i aquesta és una aposta ferma que ens hem de creure des de les institucions i entitats. En el temps de lleure hem de treballar tots i totes perquè l’equitat sigui realment possible”. Finalment, Cervera va afegir: “Pau, amor, inclusió, respecte, no deixar ningú enrere, treball intergeneracional… Aquests són molts dels valors que entitats com Fundesplai tenen en el seu ADN, l’ADN que volem com a país per poder continuar educant en el lleure als nostres nens i nenes i joves, i en el treball intergeneracional amb els pares. Valors que ens han d’ajudar a poder construir un món millor”.

festa esplai web

Aquest any, com a novetat, Festa Esplai va incloure un espai de mostra d’alimentació cooperativa i solidària en el qual van participar diferents entitats locals relacionades amb l’alimentació. La mostra va estar una més de les activitats que aquest curs impulsem des de Fundesplai relacionades amb l’alimentació sostenible i saludable, com l’exposició Menja. Actua. Impacta, o la proposta educativa “Menjar canvia el món” que es desenvolupa a esplais i escoles.

Els participants de Festa Esplai van poder fer activitats per aprendre a menjar saludablement, per descobrir la fauna i flora dels parcs urbans, tallers per fer petits horts a casa, circuits lúdics que permeten conèixer el cicle de l’aigua, jocs per fomentar el reciclatge… a més de diferents actuacions musicals i de ball i un grup d’animació infantil.

Subscriu-te al Canal Esplai i rep cada 15 dies actualitat, recursos educatius, i continguts relacionats amb els nostres projectes i serveis.

He llegit i accepto la política de privacitat

SEGUEIX-NOS!

Subscriu-te i rebràs regularment notícies, recursos educatius i continguts relacionats amb els nostres projectes i serveis de Fundesplai!

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai