Ja es pot recuperar el seminari en línia ‘Educar en tecnologia amb perspectiva de gènere. Recursos per al món educatiu’.

Fundesplai i Fundación Esplai van organitzar el seminari en línia ‘Educar en tecnologia amb perspectiva de gènere. Recursos per al món educatiu.’ en la Mobile Week Barcelona. La sessió va comptar a l’assistència principalment de persones vinculades al món educatiu i al del lleure, per obtenir recursos per dinamitzar l’aula amb temes de tecnologia des d’una perspectiva de gènere.

Diseno sin titulo

Al llarg de les dues hores de jornada es va fer palès la necessitat d’empoderar les nenes i joves perquè s’alliberin dels estereotips de gènere que les limiten i que, d’aquesta manera, puguin perseguir sense complexos les seves vocacions científic-tecnològiques.

En el seminari ‘Educar en tecnologia amb perspectiva de gènere. Recursos per al món educatiu’, vam recollir una gran varietat de recursos educatius per a formadors i formadores amb els quals es genera discussió i consciència de gènere entre els i les adolescents, posant-les a elles com a protagonistes. Tots els recursos es van posar a disposició de les persones inscrites.

En la introducció del seminari hi van participar:

  • Carlos Grau, director del Mobile World Capital, institució que organitza la Mobila Week.
  • Núria Salan, directora de la Societat Catalana de Tecnologia, i patrona de Fundación Esplai, qui va introduir la seva visió de la situació actual de les dones en les branques STEAM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Art i Matemàtiques).

Recursos per a una tecnologia més igualitària

Un dels projectes presentats al seminari va ser ‘Conecta Joven El Prat‘, basat en accions d’Aprenentatge i Servei (ApS). En aquest sentit, es va posar sobre la taula la possibilitat de treballar de manera conjunta entre una entitat no lucrativa, els centre educatius i els ajuntaments i equipaments públics.

Aquest projecte pretén ser un exemple i proposta per treballar les accions intergeneracionals amb el jovent dels instituts a través de la tecnologia, amb la formació, participació i col·laboració.

Des de Fundación Esplai es va presentar el projecte #ChicasInTech, una campanya per a la promoció de les competències i vocacions científiques i tecnològiques entre les nenes i joves.

Aquesta campanya proposa diferents accions per dur a terme al llarg de l’any tenint present dates assenyalades. També presenta diferents activitats tecnològiques per combatre la bretxa de gènere digital. Entre els diversos recursos que es proporcionen, a més, es va parlar del videojoc a través del qual es poden conèixer 3 dones referents en la història de la ciència i la tecnologia a través d’una aventura.

Les voluntàries de l’empresa HP van presentar el seu projecte de col·laboració amb Fundación Esplai: STEM for girls. En el seu torn van aprofitar per reflexionar sobre la imatge que tenim de les dones respecte d’aquestes professions i van parlar de recursos com Young IT Girls, Enginy-Era o 100tífiques.

Altres recursos:

Subscriu-te al Canal Esplai i rep cada 15 dies actualitat, recursos educatius, i continguts relacionats amb els nostres projectes i serveis.

He llegit i accepto la política de privacitat

SEGUEIX-NOS!

Subscriu-te i rebràs regularment notícies, recursos educatius i continguts relacionats amb els nostres projectes i serveis de Fundesplai!

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai