Seminari: ‘Educar en tecnologia amb perspectiva de gènere. Recursos pel món educatiu’.

El 29 de març a les 17 h Fundesplai i Fundación Esplai farem el seminari: ‘Educar en tecnologia amb perspectiva de gènere. Recursos pel món educatiu’, dins de la Mobile Week.

WhatsApp Image 2022 03 12 at 15.39.34 1

Amb aquesta sessió volem oferir recursos per a educadors i educadores per fomentar les professions STEAM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Art i Matemàtiques) entre nenes i joves. Donarem recursos com una guia didàctica, un videojoc i una campanya per donar a conèixer dones referents en els camps de la ciència i tecnologia.

En la guia didàctica es proposen activitats i experiments per dinamitzar a classe o a casa per desenvolupar la curiositat i el pensament crític, mentre es genera un diàleg entre les companyes i l’educador/a.

El videojoc, #3ChicasInTech, desenvolupat per l’estudi Women In Games España, dona a conèixer tres referents femenins històrics en la ciència i la tecnologia, com són Ada Lovelace, Katherine Johnson i Ángela Ruiz Robles.

Les professionals voluntàries del programa STEAM for Girls i la Woman Network de l’empresa HP de Sant Cugat explicaran com col·laboren amb el projecte, compartint la seva experiència en escoles i entitats per establir referents, sensibilitzar i donar visibilitat de la realitat de les dones professionals en aquests àmbits.

Al seminari també es presentarà el projecte Connecta Jove el Prat, una iniciativa d’aprenentatge on joves d’ESO reben una formació en tecnologia i després posen en pràctica els seus coneixements ensenyant persones grans a moure’s en el món digital.

També comptarem amb la presència de Núria Salán, presidenta de la Societat Catalana de Tecnologia per introduir la situació actual de les dones en les STEAM, i la introducció de Carles Grau, per part de la direcció del Mobile World Capital i la Mobile Week Barcelona.

La conferència es podrà seguir de forma telemàtica dimarts 29 de març de 17 a 19 h, a través del canal de YouTube de Fundación Esplai.

Per poder assistir-hi cal inscripció prèvia:

 Agregar un titulo

Cartell mobile week imatge scaled

Financat per

Subscriu-te al Canal Esplai i rep cada 15 dies actualitat, recursos educatius, i continguts relacionats amb els nostres projectes i serveis.

He llegit i accepto la política de privacitat

SEGUEIX-NOS!

Subscriu-te i rebràs regularment notícies, recursos educatius i continguts relacionats amb els nostres projectes i serveis de Fundesplai!

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai