Reafirmem el compromís amb la formació i la inserció laboral del jovent.

Des de Fundesplai reafirmem el nostre compromís amb la formació i la inserció laboral del jovent amb diversos projectes.

joves

Inclusió Jove és una iniciativa que s’emmarca en els Programes Singulars de Garantia Juvenil i en la qual treballem donant suport a la vida independent de nois i noies d’entre 16 i 29 anys amb diversitat funcional. En aquesta edició hi participen més d’una vintena de joves, a El Prat i Bellvitge.

Durant mesos treballem mà a mà amb les persones participants en la seva formació, orientació, acompanyament i inserció laboral en el món del lleure. Tot això perquè puguin fer el pas cap a la vida laboral amb el màxim coneixement i preparació i perquè puguin guanyar en independència i autonomia.

D’altra banda, en el programa Oportunitat Jove ja hi ha més de 60 persones que hi participen en els diferents itineraris: lleure, ajudant de cuina i auxiliar administratiu.

L’objectiu d’aquest projecte és acompanyar els nois i noies en el seu procés d’aprenentatge i orientació per tal que puguin veure millorades les seves possibilitats d’inserció laboral.

Alhora, Oportunitat Jove té posada la mirada en les necessitats que tenen els sectors productius del territori. Es tracta d’una combinació que té molt present l’oferta i la demanda per garantir l’èxit en la inserció laboral de les persones participants.

projectes joves

A Fundesplai també tenim en marxa el projecte Encoratja’t entrat en l’acompanyament a dones joves en situació de vulnerabilitat.

En aquesta línia d’acció també oferim formació, acompanyament i suport emocional a 30 dones d’entre 16 i 29 anys a través dels certificats de professionalitat de monitora de lleure i ajudanta de cuina.

A més a més, durant aquest projecte les joves compten amb un espai d’acompanyament emocional de la mà d’una psicòloga i s’ofereix un espai de cura d’infants de 0 a 3 anys, per tal que puguin compatibilitzar la seva formació.

També tenim en marxa la Formació Professional Ocupacional (FPO) Dual amb més de cent joves que s’estan formant per obtenir el certificat de professionalitat en diferents itineraris formatius.

Aquesta via també ofereix un contracte a jornada completa, perquè els joves puguin trobar la seva primera oportunitat en el món laboral.

Amb aquestes línies d’acció, que compten amb la subvenció del Servei d’Ocupació de Catalunya, des de Fundesplai enfortim el nostre compromís perquè el col·lectiu de persones joves puguin veure millorades les seves condicions socio-laborals.

Harmonitzacio SOC GENE MINISTERIO JUVENIL

Subscriu-te al Canal Esplai i rep cada 15 dies actualitat, recursos educatius, i continguts relacionats amb els nostres projectes i serveis.

He llegit i accepto la política de privacitat

SEGUEIX-NOS!

Subscriu-te i rebràs regularment notícies, recursos educatius i continguts relacionats amb els nostres projectes i serveis de Fundesplai!

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai