Els i les participants han fet una crida contra la invasió russa d’Ucraïna i a favor de la pau.

Més de 250 monitores i monitors i responsables d’esplais de la Federació Catalana de l’Esplai s’han reunit aquest dissabte 12 de març a la seu de Fundesplai al Prat de Llobregat a l’Agofede, la trobada anual de l’entitat que aquest 2022 ha tornat a ser totalment presencial, però amb totes les mesures de prevenció de la Covid-19 que marquen les autoritats sanitàries.

Agofede

A la jornada han participat Àlex Sastre, director general de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Esther García, regidora de Joventut de l’Ajuntament del Prat, i Sheila Beltran i Maria Ferrer, de la Federació Catalana de l’Esplai. 

En les seves paraules, Satre ha destacat: “Cal fer un reconeixement a l’educació en el lleure com a eina de transformació social i reivindicar el seu paper com una part essencial de l’educació”, i ha assegurat que des del Govern garantiran el suport a les entitats de lleure i les ha convidat a participar activament en la definició de les polítiques de joventut.

García ha agraït que la trobada es fes al Prat de Llobregat i ha posat de relleu el paper de monitores i monitors com a exemple de compromís cívic per a infants i joves. Finalment, Beltran ha expressat la seva satisfacció per poder fer una trobada presencial després de tants mesos de dificultats pels esplais per la pandèmia i Ferrer ha fet una crida en nom de la Federació contra les guerres i ha ressaltat la importància dels esplais en l’educació per la pau.

Després de les intervencions, l’Agofede també ha inclòs un reconeixement als esplais que celebren aniversari i una benvinguda a les noves entitats que s’han incorporat a la Federació Catalana de l’Esplai i que ja suma 133 esplais i projectes de lleure i 1.914 monitores i monitors. 

Tallers formatius per oferir recursos pedagògics i de gestió 

La segona part de la jornada s’ha dedicat als tallers formatius per a monitores i monitors. En total, s’han organitzat 11 entre els quals destaquen ‘Posa’t a la seva pell’, per sensibilitzar sobre la salut mental dels i de les adolescents, especialment per les conseqüències de la pandèmia; ‘#AlNatural’, que aborda la problemàtica del sobreenvassat dels aliments; ‘Gènere i TIC #ChicasInTech’, per promoure referents femenins en l’àmbit de les tecnologies; ‘Experiències sensorials’, per conèixer materials i recursos per treballar amb persones amb discapacitat; o ‘Empoderem l’esplai’, per promoure els lideratges a les entitats de lleure que facilitin els relleus.    

Dissabte a la tarda, s’ha fet la celebració de la XXV Assemblea de la Federació, que aborda el resum dels projectes i activitats realitzades al 2021, el pla d’actuació 2022 i el pas a un nou mandat de la junta directiva, que treballarà per donar continuïtat als nous reptes socials i educatius, alhora que continuarà enfortint les entitats i el moviment. 

També les persones participants han fet una visita guiada per l’exposició “Menja. Actua. Impacta.” sobre alimentació sostenible i saludable. 

Subscriu-te al Canal Esplai i rep cada 15 dies actualitat, recursos educatius, i continguts relacionats amb els nostres projectes i serveis.

He llegit i accepto la política de privacitat

SEGUEIX-NOS!

Subscriu-te i rebràs regularment notícies, recursos educatius i continguts relacionats amb els nostres projectes i serveis de Fundesplai!

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai