Diferents agents educatius parlen del moment actual de l’educació al temps de lleure en el simposi de Fundesplai.

El dia 2 de febrer, va tenir lloc el simposi: “Cap a on va l’educació en el temps de lleure?” en el recinte de Llars Mundet de la Universitat de Barcelona. Aquest acte s’emmarcava en el Congrés Nacional d’Educació Comparada, que organitzen la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat de Barcelona i que enguany celebrava la seva dissetena edició.

Simposi web

Durant la jornada, diferents actors i agents educatius van reclamar la identitat del sector i van assenyalar la seva contribució al desenvolupament transformador de les comunitats locals on hi són presents. Carles Xifra Cirach, Director d’Innovació i Continguts de Fundesplai, es va encarregar de conduir l’acte i va destacar en la presentació la importància de garantir l’accés universal al lleure educatiu.

En la primera intervenció, Maria Jesús Larios Paterna, adjunta al Síndic de Greuges de Catalunya, va ressaltar que la Convenció dels Drets dels Infants inclou el dret al lleure. Així mateix, va apuntar a la necessitat de reformes estructurals per garantir aquest dret.

Per part de Fundesplai i de la Universitat Internacional de Catalunya, les ponents Glòria Pedró Villarino i Mariona Graell Martín van subratllar que els esplais són escoles de ciutadania i de participació de la infància i la joventut. A més, van destacar que els centres d’esplai desenvolupen una gran quantitat de vincles amb la comunitat i que tenen un alt impacte social.

En la ponència “Reptes i oportunitats per avançar cap a un ecosistema educatiu divers”, Pilar Gargallo, de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya (FMRPC), va assegurar que la educació no només està a l’escola, sinó que es tracta d’un repte a temps complet. També va donar diferents exemples de projectes que combaten les desigualtats educatives en el temps de lleure.

La última intervenció va ser per part de Laura Granado, de Fundación Esplai, en la qual va exposar “Fòrum Joventut compromesa. Una experiència socioeducativa en xarxa que fomenta l’acció i el compromís social”. La relatoria va anar a càrrec de Pepi Soto Marata, de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Subscriu-te al Canal Esplai i rep cada 15 dies actualitat, recursos educatius, i continguts relacionats amb els nostres projectes i serveis.

He llegit i accepto la política de privacitat

SEGUEIX-NOS!

Subscriu-te i rebràs regularment notícies, recursos educatius i continguts relacionats amb els nostres projectes i serveis de Fundesplai!

  • This field is hidden when viewing the form
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai