Quina és la importància de l’impuls ciutadà en la bona governança dels sistemes alimentaris? Quin és el model alimentari que garantirà la salut del planeta i de les persones? Com podem apropar-nos-hi i quin rol hi té la societat civil?

Quina és la importància de l’impuls ciutadà en la bona governança dels sistemes alimentaris? Quin és el model alimentari que garantirà la salut del planeta i de les persones? Com podem apropar-nos-hi i quin rol hi té la societat civil?

Conferencia CADS 26G

Aquesta jornada us convidarà a explorar la importància de l’impuls ciutadà en la bona governança dels sistemes alimentaris i en les polítiques que els configuren.

La primera part de l’acte consistirà en una ponència de Peter Schmidt, president de la secció d’Agricultura, Desenvolupament Rural i Medi Ambient (NAT) del Comitè Econòmic i Social Europeu. Peter Schmidt reflexionarà sobre la urgència de transformar els sistemes alimentaris i el paper cabdal de la societat civil com a agent de canvi, de diàleg i de  governança.

Coneixerem el poder transformador de les iniciatives de la societat civil a través de diverses experiències d’àmbit català (com el Consell Català de l’Alimentació, la Carta Alimentària de la Regió Metropolitana de Barcelona, l’Estratègia de garantia del dret a l’Alimentació de Manresa i Territori de Vincles) i també d’àmbit internacional (Consell Alimentari del municipi d’Ede, als Països Baixos). Representants d’aquestes organitzacions compartiran els seus punts de vista i experiències en una taula rodona.

Volem que aquesta jornada sigui un espai d’intercanvi, per tant també reservarem un espai per a la participació del públic.

La conferència està co-organitzada pel CADS i Fundesplai. Rep suport del Ministeri Federal pel Medi Ambient, Conservació de la Natura i Seguretat Nuclear del Govern d’Alemanya i de la Iniciativa Europea pel Clima (EUKI).  

L’acte serà en línia i es podrà seguir tant en català com en anglès. Podeu inscriure-us-hi fent clic a Inscripcions

Descarrega el programa

Detalls de l’acte

  • Data: 26/01/2022
  • Hora: 17:30-20:00
  • Llengua: Català / Anglès. Subtítols en castellà disponibles quan es publiqui el vídeo de la conferència.
  • Cost: Gratuït amb inscripció prèvia.
  • Format: online.

Activitat pertanyent al projecte EUKI “Parem Taula Pel Clima”.

Aquest projecte rep suport de la Iniciativa Climàtica Europea (EUKI) del Ministeri Federal d’Afers Econòmics i Acció Climàtica del Govern d’Alemanya. 

Subscriu-te al Canal Esplai i rep cada 15 dies actualitat, recursos educatius, i continguts relacionats amb els nostres projectes i serveis.

He llegit i accepto la política de privacitat

SEGUEIX-NOS!

Subscriu-te i rebràs regularment notícies, recursos educatius i continguts relacionats amb els nostres projectes i serveis de Fundesplai!

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai