Dissabte 20 de novembre va ser el Dia Universal dels Drets dels Infants. Els esplais que formen part de la Federació Catalana de l’Esplai i les escoles on Fundesplai està present van participar aquest dia i durant tota la setmana en una acció col·lectiva per tal de reivindicar el dret a l’alimentació i el dret al lleure. Aquesta acció s’emmarca en la proposta educativa de Fundesplai “Menjar canvia el món” que busca fomentar l’alimentació saludable i sostenible i es desenvolupa en els cursos 2021-22 i 2022-23. En total, van participar 123 escoles i 37 esplais en aquest repte col·lectiu que va mobilitzar 25.360 infants i joves.

Dissabte 20 de novembre va ser el Dia Universal dels Drets dels Infants. Els esplais que formen part de la Federació Catalana de l’Esplai i les escoles on Fundesplai està present van participar aquest dia i durant tota la setmana en una acció col·lectiva per tal de reivindicar el dret a l’alimentació i el dret al lleure. Aquesta acció s’emmarca en la proposta educativa de Fundesplai “Menjar canvia el món” que busca fomentar l’alimentació saludable i sostenible i es desenvolupa en els cursos 2021-22 i 2022-23. En total, van participar 123 escoles i 37 esplais en aquest repte col·lectiu que va mobilitzar 25.360 infants i joves.

20n esplais escoles

Així, noies i nois dels esplais i les escoles van prendre part en diferents tallers on de la ma de monitores i monitors van fer murals, collages, manualitats, etc. per tal d’expressar les seves idees entorn a aquesta temàtica i, posteriorment, es van compartir a les xarxes amb les etiquetes #DretAlimentació20N i #DretalLleure.

L’acció tenia diferents objectius: que infants i joves reflexionessin sobre com afecta l’alimentació a la salut de les persones i el planeta; fomentar hàbits saludables de nutrició; promoure els valors de respecte envers la natura, la cura de les persones i la participació ciutadana i prendre consciència que tots els infants del món tenen dret a l’alimentació.

La celebració d’aquesta acció col·lectiva amb motiu del Dia Universal dels Drets dels Infants va coincidir amb la inauguració de l’exposició “Menja. Actua. Impacta” també sobre alimentació sostenible i saludable que va tenir lloc el mateix dissabte 20 de novembre a la seu de Fundesplai al Prat de Llobregat.

Aquí podeu llegir l’entrada sobre les activitats que van fer al temps del migdia amb motiu del 20N. 

Subscriu-te al Canal Esplai i rep cada 15 dies actualitat, recursos educatius, i continguts relacionats amb els nostres projectes i serveis.

He llegit i accepto la política de privacitat

SEGUEIX-NOS!

Subscriu-te i rebràs regularment notícies, recursos educatius i continguts relacionats amb els nostres projectes i serveis de Fundesplai!

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai