Promoure l’alimentació saludable i sostenible…

Promoure l’alimentació saludable i sostenible entre els més de 115.000 infants i joves de les escoles on Fundesplai està present. Aquest va ser l’eix de la trobada de les persones que conformen els equips educatius de l’entitat als centres educatius i que va reunir prop de 200 monitores i monitors, cuineres i cuiners i coordinadores i coordinadors dissabte 16 d’octubre a Centre Esplai (El Prat de Llobregat).

GRUP FUNDESPLAI 20211016 web

Actualment el món es troba en una situació d’emergència climàtica, sanitària i social on l’alimentació hi juga un paper fonamental. D’una banda, l’Organització per a l’Alimentació i l’Agricultura, ha advertit que al 2020 encara pateixen gana uns 800 milions de persones, mentre que indica que avui en dia un 40% de la població té sobrepès o obesitat. De l’altra, el sistema de producció agrícola i ramader que abusa dels regadius, cultius intensius, granges industrials, etc. suposa en molts casos un factor accelerador del canvi climàtic (emissió de CO2, consum excessiu d’aigua…), d’empobriment de la qualitat nutricional per a les persones o de malbaratament alimentari, entre d’altres.

Fundesplai es proposa contribuir a millorar aquesta situació a través de “Menjar canvia el món”, la proposta que es va presentar als equips, i que inclou tota una sèrie de materials pedagògics com una web plena de recursos i activitats, un quadern amb la fonamentació i una maleta pedagògica plena de jocs i contes. Tots aquests elements es complementaran amb una gran exposició de 1.100 m2 , que porta per títol “Menja. Actua. Impacta”, que Fundesplai inaugurarà el 20 de novembre de 2021. 

Fundesplai mcm 2021

La jornada es va incloure la taula rodona “Per què menjar canvia el món?” amb la participació de Gemma Salvador Castell, Dietista-Nutricionista de l’Agència de Salut Pública de Catalunya; i Javier Guzmán, Director de Justícia Alimentària. També es van celebrar diferents espais formatius per oferir a educadors/es recursos per treballar amb infants i joves. En total es van fer 11 tallers pràctics, entre els quals un sobre aprendre a cuinar a l’esplai, un sobre com fer un hort a l’escola o esplai, sobre com treballar a les entitats els Objectius de Desenvolupament Sostenible, un altre sobre les experiències d’una pastora que parlarà sobre camp i gènere o un altre sobre l’impacte que produeixen a la salut els sobreenvasats. 

Subscriu-te al Canal Esplai i rep cada 15 dies actualitat, recursos educatius, i continguts relacionats amb els nostres projectes i serveis.

He llegit i accepto la política de privacitat

SEGUEIX-NOS!

Subscriu-te i rebràs regularment notícies, recursos educatius i continguts relacionats amb els nostres projectes i serveis de Fundesplai!

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai