Ahir dimarts 12 de desembre de 2023 vam celebrar el tradicional Sopar Solidari que va recollir 18.850 euros que es destinaran a beques i ajuts per a colònies, menjadors escolars, reforç educatiu i altres projectes socials de l’entitat com l’AMA, d’acompanyament a mares adolescents i joves. La vetllada es va celebrar al restaurant Semproniana de la xef Ada Parellada i va reunir a més de 120 participants, entre els quals Carles Campuzano, conseller de Drets Socials; Javier Silva, diputat delegat de Joventut de la Diputació de Barcelona; Jordi Turull, secretari general de Junts per Catalunya; Jaume Padrós, president del Col·legi de Metges de Barcelona; Alba Bou, tinent d’alcalde de l’Ajuntament del Prat de Llobregat; així com altres representants institucionals, d’organitzacions socials com Marian González, de l’Associació Volem Signar i Escoltar; o d’empreses com Mònica Rubio, d’Agbar, o Ferran Debant, de Pedial.

Mira les fotos del Sopar Solidari 2023

Galeria de fotos del Sopar Solidari de Fundesplai 2023

Mobilitzar la societat per la igualtat d’oportunitats

El Sopar Solidari, que aquest 2023 arriba a la 7a edició, és una de les iniciatives que cada any posem en marxa per tal de recollir fons i mobilitzar la societat per tal de fer possible garantir el dret al lleure i la igualtat d’oportunitats en la infància. L’any passat Fundesplai va atorgar 30.538 ajuts i beques per a menjador escolar, colònies, activitats de lleure i reforç escolar.

En aquest sentit, durant el sopar, Cristina Rodríguez, directora general de Fundesplai, va destacar la importància de mantenir aquests esforços: “Una iniciativa que endeguem amb el sopar d’avui però que tindrà continuïtat durant els propers mesos amb els objectius d’informar, sensibilitzar i fer una crida a tota la societat per a que es mobilitzi a favor dels drets i la igualtat d’oportunitats en la infància i per recaptar fons per poder atorgar beques i ajuts als infants que més ho necessitin.”

Posteriorment, Josep Gassó, president de Fundesplai, va abundar en aquesta idea: “Voldria demanar-vos, per la vostra solidaritat, i en especial per tota la infància vulnerable del nostre País i per tots els infants que actualment pateixen les guerres que tenim al món. La infància ens necessita forts i caminant amb determinació des de la Pau, el respecte i el treball pel bé comú.”

Per la seva banda, Carles Campuzano, conseller de Drets Socials, va expressar el seu agraïment a Fundesplai per haver mantingut la prioritat en la infància, l’adolescència i la joventut i, en un context en què les xifres parlen de pobresa infantil va destacar: “Hem de ser capaços de conjurar-nos com a societat que el problema de la pobresa infantil té resposta, que no és inevitable. Ens hem de conjurar per reduir de manera substancial les xifres de pobresa infantil perquè ens hi juguem el futur dels pròxims anys.”

1 de cada 3 infants en risc de pobresa

Les darreres xifres de l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat) indiquen que un 31,7% de menors de Catalunya viu en risc de pobresa o exclusió social. Aquesta situació compromet la igualtat d’oportunitats en la infància i impedeix que molts infants i joves puguin participar d’activitats de lleure com les colònies -que són fonamentals per la igualtat d’oportunitats, especialment a les vacances d’estiu-, el reforç educatiu o anar el menjador escolar. Per a Fundesplai aquestes activitats són imprescindibles pel desenvolupament integrals dels infants i joves i treballen per fer possible que tots els infants, especialment aquells en situació de vulnerabilitat, hi puguin participar.

Una campanya encara oberta

El Sopar Solidari ha recuperat la trobada presencial després de la pandèmia de 2020, ja que els darrers anys s’havia en diferents modalitats com els actes online i els donatius per vals solidaris. Aquest 2023 des de l’entitat s’han combinat les dues opcions: el sopar presencial i les aportacions solidàries.

Aquesta darrera opció continuarà oberta durant les properes setmanes i permetrà fer un donatiu i poder anar quan es vulgui a dinar o sopar al restaurant Semproniana. El donatiu per un àpat solidari és de 40€ i es poden fer a través de la web https://fundesplai.org/collabora/sopar-solidari/ . Tots els diners recollits en aquesta iniciativa es destinaran a la campanya  per iniciatives solidàries de Fundesplai.

Subscriu-te al Canal Esplai i rep cada 15 dies actualitat, recursos educatius, i continguts relacionats amb els nostres projectes i serveis.

He llegit i accepto la política de privacitat

SEGUEIX-NOS!

Subscriu-te i rebràs regularment notícies, recursos educatius i continguts relacionats amb els nostres projectes i serveis de Fundesplai!

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai