El dissabte 24 de juny va sortir el primer autocar de Fundesplai cap a les colònies, engegant d’aquesta manera la campanya d’activitats estiu de l’entitat. Aquest primer grup estava format per 30 infants d’entre 8 i 12 anys i l’equip de monitores i monitors del Club d’Esplai Tricicle (Sant Joan Despí) de Fundesplai que van gaudir de 7 dies al campament de Les Feixes, situat al complex de Can Mateu, al costat del Pantà de Sau.

Fundesplai enguany ofereix més de més de 1.100 tandes d’activitats per a infants i joves de 3 a 25 anys, entre colònies, casals, campaments, rutes i camps de treball i colònies per a famílies, en què es preveuen més de 82.000 places per a infants i joves sota el lema “Fem possible un món millor!”.

“Passar uns dies en contacte amb la natura, dormir una nit sota els estels, fer noves amistats, descobrir nous entorns a través d’excursions, col·laborar en la recuperació d’una zona natural o aprendre noves habilitats  tecnològiques són algunes de les experiències que viuran aquest estiu milers d’infants i joves a la campanya ‘Fem possible un món millor!’ ”, ha indicat Cristina Rodríguez, Directora General de Fundesplai. Rodríguez ha destacat, a més, la necessitat que el lleure educatiu a l’estiu sigui un espai d’igualtat: “Des de Fundesplai volem que tots els infants i joves, independentment de la seva situació socioeconòmica, puguin participar de casals i colònies i per aquest motiu fem una crida a particulars, entitats, empreses i administracions a col·laborar en la campanya solidària “Fem possible un estiu per a tothom!”

Casals, colònies de natura, campus d’intel·ligència artificial, drons, música o biologia marina

A les activitats infants i joves faran tallers, jocs, sortides, activitats de ciència ciutadana, esports, gimcanes… que els permetran conèixer millor la natura, acostar-se a reptes tecnològics com la intel·ligència artificial, els drons, la programació o aprendre a protegir la biodiversitat marina, entre d’altres. D’aquesta manera lúdica i educativa coneixeran i es comprometran amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que és l’eix de la campanya que porta per lema “Fem possible un món millor!”.

Entre les activitats destacades de Fundesplai per aquest estiu es troben els bressols d’estiu que ofereixen més de 2.200 places per a infants de  0 a 3 anys amb una proposta pedagògica adaptada per a aquesta edat; els casals on nenes i nens podran fer tallers, jocs i excursions i descobrir entorns naturals dels seus pobles i ciutats; les colònies de natura, d’esports…; els camps de treball on els i les joves contribuiran a recuperar un entorn d’interès natural, històric o social; camps de tecnologia sobre Intel·ligència Artificial i Drons amb la col·laboració de la Universitat Politècnica de Catalunya i El Periódico; campus de música i periodisme amb el diari ARA; campus de biologia marina amb la Fundació CRAM; etc.

Garantir l’equitat a l’estiu

Des de Fundesplai, a més tenim el compromís de què tots els infants i joves puguin gaudir d’activitats de lleure, per aquest motiu des de fa més d’una dècada organitzem la campanya solidària “Fem possible un estiu per a tothom!” a través de la qual es fa la captació de fons i s’atorguen beques a les famílies que es troben en situació de vulnerabilitat perquè els seus fills i filles puguin participat i gaudi de les activitats d’estiu. Al 2022 vam poder atorgar un total de 7.995 beques i ajuts per a activitats d’estiu, la qual cosa va representar un 25% d’increment respecte al 2021.

En aquest sentit, cal destacar que aquest any tenim una previsió de mantenir-les derivada dels efectes econòmics de la inflació sobre moltes famílies que han vist compromesa la seva capacitat de fer front al cost d’aquestes activitats. Fins al moment ja s’han atorgat 8.020 beques, un número similar a les 7.995 de l’any 2022, però la campanya encara està oberta. A més, des de Fundesplai estem constatant que l’import de la petició d’ajuda és superior al de l’any passat, la qual cosa reflectiria com la situació econòmica podria estar afectant les famílies.

Per aquest motiu, des de Fundesplai fem una crida a particulars, entitats, empreses i administracions a col·laborar en la campanya solidària “Fem possible un estiu per a tothom!” a través de la web www.fundesplai.org o trucant al 93 551 17 71.

 

Recull de premsa de l’inici de la campanya d’estiu

Comemcen les colònies d’estiu, reportatge sobre la 1a sortida de colònies de Fundesplai.
Antena 3 – Informatiu 24/06/2023
Comemcen les colònies d’estiu, reportatge sobre la 1a sortida de colònies de Fundesplai, amb declaracions de Glòria Pedró (Fundesplai).
RTVE – L’informatiu 24/06/2023
Connexió en directe amb el casal d’estiu que organitza Fundesplai a l’Escola Vila Olímpica. Amb declaracions d’Asun Gil, de Fundesplai.
TV3 – Tot es mou
Connexió en directe amb el casal d’estiu que organitza Fundesplai a l’Escola Vila Olímpica. Amb declaracions d’Asun Gil, de Fundesplai.
RTVE – Cafè d’Idees de Gemma Nierga
Comencen els casals i colònies d’estiu amb més beques per a infants vulnerables. Amb declaracions d’Asun Gil, de Fundesplai.
BTV – Informatius

El verano, tiempo de conciliación y de ocio educativo.
El Periódico

¿Qué hago con los niños en agosto? Las familias piden ampliar a este mes colonias y campamentos urbanos.
El Periódico de España 24/06/2023
Vuelven las colonias y los casales de verano para miles de niños. Amb menció a Fundesplai. 
Más de 14.000 niños catalanes podrán pedir una beca para asistir a colonias y ‘casals’ de verano. Amb menció a Fundesplai.
Buscando la equidad en el ocio estival. 
El Far del Llobregat 23/06/2023
Demà arrenquen els campus i les colònies d’estiu. 
El Punt Avui 23/06/2023 
Los campus y colonias de verano comienzan mañana con más 120.000 plazas y 14.300 becas.
EFE 23/06/2023
Sale el primer autocar de la campaña de verano de Fundesplai en Cataluña.
EFE 24/06/2023
Comencen els casals i colònies d’estiu. Amb declaracions d’Asun Gil, de Fundesplai.
RAC1 – L’Informatiu (24/06/2023)
 
 
 

Subscriu-te al Canal Esplai i rep cada 15 dies actualitat, recursos educatius, i continguts relacionats amb els nostres projectes i serveis.

He llegit i accepto la política de privacitat

SEGUEIX-NOS!

Subscriu-te i rebràs regularment notícies, recursos educatius i continguts relacionats amb els nostres projectes i serveis de Fundesplai!

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai