Publicacions

60 estratègies i propostes per fer front als reptes alimentaris i educatius dels menjadors escolars

Resum de la jornada de debat “Present i futur del temps educatiu del migdia. Reptes alimentaris i educatius” que vam organitzar el 7 de març de 2024 a Centre Esplai, la nostra seu del Prat del Llobregat, amb l’objectiu de compartir visions, propostes i estratègies al voltant dels reptes del Temps Educatiu del Migdia.

Recerca: “El Temps Educatiu del Migdia: benestar, relacions i aprenentatges”

2024

Convivència, Educació
Fundesplai / UB

Informe executiu de la recerca “El temps educatiu del migdia: benestar, relacions i aprenentatges” realitzada pel Grup de Recerca en Interacció i Canvi Social i el Grup de recerca en Pedagogia Social de la Universitat de Barcelona durant el 2023 a les escoles amb Temps educatiu del migdia Fundesplai.

Les organitzacions socials en defensa dels drets digitals (Documents per al debat 10)

2022

Convivència, Tercer Sector
Fundación Esplai / Fundesplai

Desè document de la sèrie (Documents per al debat) amb els que es posen de manifest problemes col·lectius per a generar debats amb la implicació dels diferents actors socials. En aquest volum es posa el focus en el compromís de les entitats per aconseguir una digitalització global inclusiva, accessible a tota la ciutadania.

Guia d’orientacions per a l’alimentació en la petita infància

2022

Educació
Fundesplai

L’objectiu d’aquest document és proporcionar orientacions per acompanyar l’alimentació dels infants més petits des de casa, a l’escola, a l’esplai o l’espai familiar, tant a professionals i educadores com a famílies.

Guia pràctica de l’hort ecològic i educatiu

2021

Educació, Sostenibilitat
Fundesplai

Guia pràctica amb totes les claus per crear, cultivar i resoldre els dubtes sobre el cultiu d’un hort ecològic i educatiu. Una guia interactiva i visual amb tots els elements necessaris per posar-se a cultivar un hort a casa, a l’escola o l’esplai.

Guia de contes i novel·les de migracions, refugi i convivència per a infants i joves

2020

Convivència, Educació
Fundesplai

Guia amb 100 propostes de lectures per a infants i joves sobre les migracions, el refugi i la convivència. Aquesta guia s’emmarca dins la nostra proposta educativa nuSOS, una proposta per a la ciutadania global.

Guia de contes sobre l’alimentació saludable i sostenible

2021

Educació, Sostenibilitat
Fundesplai

Guia amb 100 propostes de lectura per a infants i joves sobre l’alimentació saludable i sostenible que s’emmarca dins la nostra proposta educativa Menjar Canvia el Món, per a l’alimentació saludable i sostenible.

Guia Ciència Ciutadana i Natura

2022

Educació, Sostenibilitat
Fundesplai / Generalitat de Catalunya

Guia adreçada als centres educatius que posa com a eix central de treball la conservació de la biodiversitat i vol apropar la ciència ciutadana al professorat i als infants i joves d’arreu del territori.

Guia amb 40 activitats d’educació emocional

2020

Convivència, Educació
Fundesplai

Guia amb 40 activitats de lleure participatives i dinàmiques per potenciar les competències emocionals. Una guia basada en el model GROP d’educació emocional amb explicacions detallades de cada activitat.

Guia de contes i novel·les per la igualtat de gènere i la violència zero

2017

Convivència, Educació
Fundesplai

Guia amb 120 propostes de lectura per a infants i joves relacionades amb la igualtat de gènere i la violència zero. Una selecció acurada classificada per edats. Aquesta guia s’emmarca dins la nostra proposta educativa enCORatja’t.

SEGUEIX-NOS!

Subscriu-te i rebràs regularment notícies, recursos educatius i continguts relacionats amb els nostres projectes i serveis de Fundesplai!

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai