Mirall

De 12 a 16 anys

Objectius Educatius

Amb el grup de nois i noies de 12 a 16 anys treballarem, de manera específica, per tal que puguin:

Diversitat
  1. Acceptar i respectar els canvis físics, els propis i el de les altres persones del grup. Desenvolupar una autoimatge ajustada i positiva que ens permeti guanyar confiança en les pròpies capacitats i habilitats personals: “sentir que puc”.
  2. Fer valoracions positives sobre les altres persones i millorar la comunicació no verbal perquè aquesta estigui en coherència amb els valors.
  3. Positivitzar la diversitat com a element enriquidor que possibilita el creixement individual i de grup.
  4. Ser conscient de la influència que tenen els estereotips i els prejudicis en les relacions socials i actuar amb coherència.
Inclusió
  1. Mostrar empatia i reforçar la capacitat per incloure i establir vincles amb les altres persones.
  2. Rebutjar les actituds negatives envers les diferències. Valorar positivament com es complementen les capacitats de tothom en el grup i en la societat en general.
  3. Adoptar una actitud de rebuig davant qualsevol actitud o comportament que predisposi a l’establiment de relacions abusives.
  4. Ser assertiu i saber regular amb autocontrol la pressió de grup i les emocions i sentiments presents en tot conflicte i/o situació.
  5. Evitar qualsevol forma de discriminació a través del llenguatge i ser crítics amb els prejudicis sexistes, classistes, etc.
Justícia Social
 
  1. Interessar-se i reflexionar críticament sobre les causes que generen l’exclusió social i la pobresa.
  2. Desenvolupar sensibilitat i preocupació vers les persones que es troben en risc de marginació i solitud.
  3. Ser creatius i agents actius de transformació social. Comprometre’s a dur a terme projectes i accions que millorin les condicions de vida de les altres persones.

Mètode educatiu

Amb els nois i noies adolescents treballem amb el mètode de projectes. Dissenyar un projecte no és només plantejar-se què farem sinó també per què ho farem, com ho farem i com hem viscut l’experiència. Per això, cal seguir unes etapes lògiques i senzilles, en les quals, intervindrà l’equip educatiu i el grup en diferents graus d’intensitat.

Quan els projectes adquireixen una dimensió de servei a la comunitat esdevenen experiències d’aprenentatge servei. En el marc del lleure, l’aprenentatge servei constitueix una manera d’aprofundir en els valors de la pedagogia del projecte i de practicar la ciutadania activa i compromesa.

Amb la col·laboració de:

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai