El passat dimarts 2 de juliol es va celebrar la VIII jornada del Programa de Revisió dels Menús Escolars (PReME), organitzada per l’Agència de Salut Pública de Catalunya en col·laboració amb la Fundació Alícia, i que va aplegar a més de 100 professionals vinculats als menjadors escolars a més de 16 infants i  monitors. La jornada PReME d’enguany portava per títol “La veu dels infants en el menjador escolar” i s’ha centrat a escoltar l’opinió dels nens i nenes sobre el menjar de l’escola i el menjador escolar en general.

El director general de Fundació Alícia, Toni Massanés, i la Secretària de Salut Pública de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, Carmen Cabezas, van inaugurar l’esdeveniment que va abordar diferents aspectes relacionats amb els menús i els menjadors escolars, amb diferents enquestes que recollien les opinions dels infants. Així un grup de 13 infants de les escoles Pau Vila d’Esparraguera, Auró de Barcelona i Terra Nostra d’Olost, han agafat el protagonisme i han compartit la seva opinió sobre diferents aspectes del menú i el menjador escolar. Han estat acompanyats per Iu Mir, Marc Torres i Oriol Carbonell, de 7 i tria/Fundesplai, que han dinamitzat les reflexions dels infants sobre diferents aspectes vinculats a l’àpat del migdia.

Jornada de revisió de menús escolars

La jornada també ha inclòs un taula rodona moderada per Gemma Salvador, de l’ASPCAT, que ha analitzat estratègies per dinamitzar la participació activa dels infants i les famílies, projectes contra el malbaratament alimentari i per augmentar la implicació de tots els actors (infants, famílies i equip docent al menjador escolar).

També hi ha hagut un espai perquè els infants puguessin compartir 6 receptes saludables i sostenibles que van cuinar amb l’ajuda dels cuiners i cuineres de la Fundació Alícia. 

 

Subscriu-te al Canal Esplai i rep cada 15 dies actualitat, recursos educatius, i continguts relacionats amb els nostres projectes i serveis.

He llegit i accepto la política de privacitat

SEGUEIX-NOS!

Subscriu-te i rebràs regularment notícies, recursos educatius i continguts relacionats amb els nostres projectes i serveis de Fundesplai!

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai