Eureka

L’aplicació del programa a l’entitat d’esplai

L’aplicació del programa
a l’entitat d’esplai

Pistes per on començar
Els passos que cal fer són els següents:

1. Treballar el quadern pedagògic per definir el treball a desenvolupar amb els infants i adolescents, famílies, el barri…

2. El projecte educatiu de l’entitat en clau del plaer i l’esforç. Us proposem fer una revisió del projecte educatiu de la vostra entitat i poder reformular-lo en clau de l’esforç i el plaer.

3. Us convidem a aprofitar l’entorn proper, a establir empatia i contacte directe amb entitats, persones o institucions amb les que pugueu col·laborar de manera directa.

4. Estudiar a fons els recursos didàctics. Un recurs pot tenir múltiples possibilitats d’aplicació. A l’apartat d’activitats es troben algunes propostes que ben segur s’hauran d’ajustar als perfils dels grups d’infants i adolescents.

5. Planificar les accions al llarg del curs: 
preveure amb antelació les activitats i el projectes que volem dur a terme a fi de tenir una visió de conjunt, calendaritzant bé el programa.

6. Fer una anàlisi genèrica de les necessitats d’informació i de formació de l’equip i concretar-la en accions concretes, informatives o formatives.

7. Fer una avaluació inicial a partir de la proposta dels objectius educatius ens permet poder avaluar al final de la seva realització l’assoliment dels mateixos.

L’avaluació del programa

S’ha de poder avaluar l’aplicació del programa sobre la seva actuació com a educadors. Per això proposem un qüestionari d’avaluació inicial que reculli, al cap d’un any, el nivell de satisfacció a partir d’indicadors respecte als objectius plantejats.

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai