Continguts

5 ASPECTES CLAU SOBRE LA CAMPANYA! 

  1. Esplais més sostenibles proposa un seguit d’intervencions a partir de la revisió dels nostres hàbits en relació a tres temes: els residus que generem a través dels esmorzars i dels berenars, la gestió de l’aigua al centre i l’estat de l’entorn proper. 
  2. Aquests tres àmbits d’intervenció suposen un punt de partida per millorar la sostenibilitat del centre però en cap cas esgoten totes les possibilitats de treball. 
  3. Endegar aquest procés implica un compromís de millora contínua, per això, la implicació dels infants, les famílies, l’equip, és fonamental. La constitució de comissions o comitès “verds” són mecanismes de participació que funcionen molt bé per assumir el treball amb responsabilitat . 
  4. Tot el que fem a l’esplai és una “pràctica” que pot transferir-se a altres àmbits: a casa, a l’escola, al barri.. aprofitem-ho i posem-‘ho en valor. 
  5. Sensibilitzar, denunciar i donar visibilitat a les accions que duem a terme és necessari per difondre el què hem fet i per multiplicar el seu efecte transformador. 

Els esplais que participin en aquesta campanya poden optar a rebre el distintiu “Esplais més Sostenibles”. Consulteu aquí com aconseguir-lo! 

“El desenvolupament sostenible és el desenvolupament que satisfà les necessitats del present sense comprometre la capacitat de les generacions futures de satisfer les seves necessitats” 

Informe Brundtland, 1987.Comissió Mundial sobre Medi Ambient i Desenvolupament de les Nacions Unides

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai