Esplais Més Sostenibles

botella recicladaEl millor residu és el que no es genera!  

Recull d’activitats per treballar la prevenció dels residus

  1. Investiguem els residus que generem. L’activitat planteja fer una diagnosi sobre els residus que generem a l’esplai a partir de l’anàlisi dels embolcalls dels esmorzars i/o berenars i d’una reflexió sobre els nostres hàbits alimentaris.
  2. Bola d’Alumini!. Descoberta de les propietats de l’alumini i del seu impacte al medi ambient, per a prendre consciència sobre la necessitat de consumir-lo amb mesura i responsabilitat.
  3. Les 3 R’s. Definir i aclarir què són les 3 R’s i com ho podem aplicar aquesta estratègia en  la nostra vida quotidiana. Joc envàs on vas? basat en el joc editat per la Generalitat, l’activitat és un divertit joc per aprendre a separar els residus. 
  4. Eureka! Vivim immersos en la cultura de l’acumulació i del “comprar – usar – llençar” . L’activitat ens convida a reflexionar sobre aquesta qüestió i a pensar creativament sobre quins altres usos poden tenir els residus i els objectes que llancem. 
  5. Ens comprometem !activitat de tancament del bloc temàtic. A què ens comprometem? com farem el seguiment de les accions? qui i com les avaluarem?

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai