Landart

  • de 8 a 16 anys
  • Activitat artística
  • Creativitat, art i ciència, Natura, i Sostenibilitat
  • Proposta Educativa Menjar Canvia el món

Descripció

Activitat artística per connectar-vos amb la Natura creant el vostre “museu” natural. Us proposem la tècnica Land Art: un corrent artístic contemporani que utilitza elements naturals per representar allò que es vol comunicar.

Objectius

  • Experimentar amb els recursos i materials del medi natural que ens envolten
  • Connectar amb la natura a través de l’expressió artística
  • Treballar en la presa de decisions en grup

Llegeix el desenvolupament de l'activitat

Per crear el vostre Land Art, podeu elaborar unes targetes en paper o cartolina amb paraules que corresponguin a aquestes 3 categories: Forma, Acció i Element Natural. Separeu-les en tres blocs i aboqueu conceptes a cada categoria fins a tenir-ne moltes de diferents.

Podeu anar d’excursió o dins de l’entorn natural de la vostra escola o poble/ciutat començareu la dinàmica per grupets triant a l’atzar una targeta de cada categoria.

Cada grup farà una pluja d’idees sobre les targetes que els han tocat i després crear la vostra pròpia obra d’art. Podeu organitzar una visita guiada a l’aire lliure per explicar a les companyes i companys de l’Escola què signifiquen les vostres creacions i de quina manera les heu creat.

Material:

Cartolines, tisores, material per escriure, càmera de fotos i cordill i agulles d’estendre si voleu crear una exposició fotogràfica amb les vostres obres, espai i elements naturals tenint cura sempre de l’entorn.

Edat de 8 a 16 anys
Temàtica Creativitat, art i ciència, Natura, i Sostenibilitat
Tipus Activitat artística
Projecte Proposta Educativa Menjar Canvia el món
Espai Exterior
Autoria Fundesplai - 7 i TRIA
Llicència Reconeixement – No Comercial – Compartir Igual (by-nc-sa)

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai