Hotel d'insectes

  • de 8 a 16 anys
  • Activitat artística
  • Ciutadania compromesa, Hort, Natura, i Sostenibilitat
  • Proposta Educativa Menjar Canvia el món

Descripció

Activitat per fabricar una casa natural per als insectes i els ocells! Aquests animals són essencials per afavorir la biodiversitat, pol·linitzar les flors o evitar les plagues que poden amenaçar les nostres plantacions o l’hort.

Objectius

  • Experimentar amb els elements de la terra i la natura
  • Fomentar la creativitat en la construcció i disseny
  • Treballar la reutilització de recursos i materials per altres usos

Llegeix el desenvolupament de l'activitat

Abans d’iniciar l’activitat planifiqueu i dissenyeu conjuntament els vostres hotels d’animals. Decidiu si voleu atraure insectes o aus, ja que les característiques de cada habitatge hauran de ser diferents. Recordeu que cal proveir-lo amb una teulada per si plou, penjar-lo per tal que els depredadors no molestin els nostres hostes i orientar-lo cap al Sud o Sud-est. Assegureu-vos que estiguin resguardats del vent i que, almenys una part d’aquests refugis es trobin a l’ombra per tal que aquells insectes que els agradi més la foscor o la humitat ens vinguin a visitar.

Si decidiu crear un hotel per a insectes podeu utilitzar una estructura de fusta amb compartiments o petits espais. Podeu reutilitzar un vell prestatge o crear-ne un amb caixes de fruita o palets. Quan hàgiu creat l’estructura, la podeu reomplir amb diferents elements com maons, teules, branques de fusta, pinyes, branques o plantes, palla, escorces d’arbre o cartó. Abelles, marietes, aranyes, escarabats, centpeus, papallones o borinots trobaran un espai perfecte on descansar i resguardar-se!

Si decidiu crear un niu per a ocells podeu utilitzar una estructura de fusta també reciclada o un bric de llet amb un forat on els ocells puguin aixoplugar-se, pondre ous o alimentar les seves cries. Decoreu-lo al vostre gust, sempre intentant que els colors amb què pinteu el niu no siguin massa llampants per no atraure depredadors. Si voleu també podeu disposar, a prop dels nius, recipients amb aigua per tal que els ocells puguin beure o remullar-se. Res millor que un bany refrescant durant els dies de més calor!

Material:

Fusta reciclada, cola, pinyes, palla, branques, fulles i tiges, escorça, teules, cartó, maons petits, recipients amb aigua.

Edat de 8 a 16 anys
Temàtica Ciutadania compromesa, Hort, Natura, i Sostenibilitat
Tipus Activitat artística
Projecte Proposta Educativa Menjar Canvia el món
Espai Exterior
Autoria Fundesplai - 7 i TRIA
Llicència Reconeixement – No Comercial – Compartir Igual (by-nc-sa)

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai